Okupantom z Greenpeace sa zmenil dátum súdu.

29.02.2012 14:07

Šesť aktivistov Greenpeace, včetne herečky Lucy Lawless, ktorí čelia obvineniu z vlámania po tom, čo štyri dni okupovali prieskumnú ťažobnú loď v prístave Taranaki, sa posunul dátum pojednávania.

Protestujúci boli zatknutí a obvinení z vlámania po tom, čo v pondelok ráno dvaja policajní dôstonjíci vyliezli na 53 metrov vysokú ťažnú vežu na palube zmluvnej lode Shellu Noble Discoverer.

Skupina, ktorá sa pokúšala zastaviť loď pred sondovaním ropných prameňov v Čukotskom mori pri pobreží Aliašky, bola na žeriave 77 hodín.

Pôvodne mali aktivisti vystúpiť pred New Plymouthským okresným súdom vo štvrtok, teraz sa dátum pojednávania zmenil na 20. marca.

Ďalší aktivisti, ktorí čelia obvineniu sú: Mike Buchanan, Shayne Comino a Naoni Hammer, všetci z Christchurch, Shai Nades z Wellingtonu a Vivienne Hadlow z Aucklandu.

Zac Penman tiež vystúpi pred súdom pre spoluúčasť na vlámaní.

Greenpeace podal vyhlásenie, že žiadny majetok nebol odsudzený alebo poškodený v priebehu okupácie, ktorá začala v piatok ráno.

Noble Discoverer plánoval opustiť prístav v nedeľu.

Greenpeace požaduje od Shell zrušiť svoje plány začať ťažbu ropy v Arktíde.

Lawless sa stala medzinárodnou celebritou pre jej úlohu Xeny v televíznom akčnom seriáli Xena: Warrior Princess, ktorý sa prvýkrát na obrazovkách objavil v 1995.

V 1997 týždenník People menoval Lawless za jednu z "50 najkrajších ľudí sveta"

Zdroj: News

Diskusná téma: Okupantom z Greenpeace sa zmenil dátum súdu.

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok