Lucy sa účastní protestu Greenpeace

24.02.2012 21:20

Herečka Lucy Lawless sa pridala k pokusu novozélandských aktivistov Greenpeace zastaviť vyplávanie ťažobnej lode spoločnosti Shell z prístavu Taranaki do vzdialenej Arktídy. Kvôli ch prieskumnému programu ťažby ropy hrozí aliašskému pobrežiu zničenie. Šesť novozélandských aktivistov z Greenpeace spolu s Lawless, známou jej úlohami v seriáloch Xena: Princezna bojovnice a Spartakus, sa nalodili na plavidlo, vyliezli sa jeho 53 metrov vysoký ťažobný žeriav a na vrch vyvesili transparenty  "Stop Shell" a "Zachránte Arktídu". Sú vybavený s vecami potrebnými na prežitie a dostatočními zásobami na niekoľko dní.

 PhotobucketPhotobucket

"Hĺbková ťažba ropy v mori je dosťzlá sama o sebe, ale dovoliť si ísť do Arktídy, jedného z najčarovnejších miesť na planéte je už priveľa. Nechcem, aby moje deti vyrástli vo svete bez týchto výnimočných miest nedotknutých alebo kde zničíme prostredie polárnych medvechov kvôli poslednej kvapke ropy." hovorí Lawless.

"Vidieť rozpúšťanie morských ľadovcov nie ako varovanie ľudstvu, ale ako ďalšie pozvanie k ťažbe toho, čo v prvom rade spôsobilo tento problém, je definícia šialenstva. Čo robí Shell je čierny obchod z klimatickými zmenami."


Greenpeace tvrdí, že Shell je prvá hlavná medzinárodná ropná spoločnosť, ktorej využitie Arktídy je kľúčovou časťou v ich stratégii.

Ak Noble Discoverer navŕta ropu toto leto, ďalší globálni obri môžu rýchlo nasledovať, zapáliť Arktickú ropnú horúčku." povedal Greenpeace.

 

Aktuálne info na @RealLucyLawless a ausxipe

Fokry použité so súhlasom Greenpeace SaveTheArctic

Diskusná téma: Lucy sa účastní protestu Greenpeace

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok