Lucy Lawless zocelil Spartacus

30.03.2012 12:03

Lucy Lawless má radu pre tých, ktorí váhajú, či pozerať finále série drámy spoločnosti Starz "Spartakus: Odplata". (V USA dnes v noci)

Keď sa musíte pýtať, neobťažujte sa.

"Za žiadnych okolností by ste nemali pozerať. Potom si budete musieť ísť len ľahnúť a vziať si dva aspiríny. Bude to priťažké zvládnuť." Lawless povedala Heraldu skoršie tento týždeň zo svojho rodného Aucklandu na Novom Zélande, nie menej ako na svoje narodeniny.

Prirodzene žartovala.

V dnešnej časti, kde sa všetko zmení, niekoľko hlavných postáv zomrie.

Lawless, rímska vdova Lucretia strávila sériu zápasom o prežitie uprostred meniacich sa spojenectiev. Bola vážená ako spostredkovateľka bohom, trpela nespočetné sexuálne útoky a dnes večer plánuje, ako sa oslobodiť z naaranžovaného manželstva s mužom, ktorým opovrhuje.

"Nikdy som nebola tlačená tak ďaleko, ďaleko za hranicu mojich skúseností," povedala Lawless. "Je to zriedkavé privilégium pre herca. Nie vždy to bolo príjemné a niekedy to bolo výslovne nepríjemné. No i tak to bol profesionálny pôžitok. Ako herci, žijeme pre tieto úlohy, naplnené divokosťou a aj krutosťou, majú v sebe zvláštnu krásu."

Lawless a hŕstka ďalších aktivistov z Greenpeace majú budúci týždeň súd, kde budú čeliť obvineniam z vlámania kvôli ich mierovému obsadeniu ropnej lode v prístave Taranaki na Novom Zélande minulý mesiac na protest ohlásenej ťažbe v Arktíde. Keby ju usvedčili, mohla by Lawless skončiť aj vo väzení.

"Mám tu ohromnú vieru v súdnictvo. Sú veľmi rozumní." povedala. " Mnoho ľudí verí, že protest bol oprávnený. Som vaša priemerne vzdelaná novozélanďanka. Tento (druh protestu) už viac nie je len pre "stromoobíjmakov". Priemerný človek sa zaujíma."
 

Zdroj: bostonherald.com