KONY 2012

08.03.2012 14:44

Kampaň KONY 2012 je vedená organizáciou INVISIBLE CHILDREN (Neviditeľné deti), ktorá bola založená na pomoc deťom v Ugande. Už skoro tridsať rokov Joseph Kony v noci unáša deti z ich domovov, dáva im do ruky zbrane a núti ich robiť strašné veci. Z chlapcov robí vojakou, dievčatá znásilňujú.

 

Joseph Kony je na prvom mieste na zozname Medzinárodných zločincov od 8. júla 2005

 

Pred ôsmymi rokmi sa Jason Russell náhodou dostal do Ugandy a stretol tam mladého chlapca Jacoba, ktorý mu porozprával o hrôzach, ktoré sa v jeho krajine dejú. Jason mu sľúbil, že sa to pokúsi zmeniť. Toto stretnutie mu zmenilo život. Od svojho návratu domov začal robiť všetko pre to, aby sa svet o týchto udalostiach dozvedel. Začal kampane, oboznamoval ľudí, navštevoval politikov... Zprvu sa zdalo nemožné niečo zmeniť, ale ako sa o tom dozvedalo viac ľudí, tlak verejnosti na politikov rástol. Nakoniec 14. októbra 2011 posla Obama do Ugandy malú jednotku vojakov na pomov Ugandskej armáde pri zatýkaní Konyho.

2. decembra 2011, 14 ročný chlapec, ktorý utiekol, hlásil, že "Joseph Kony vie o plánoch USA zastaviť LRA a plánuje zmeniť svoju taktiku, aby sa vyhol zajatiu, teraz, keď po ňom ide výššia moc."

Z týcho udalostí vznikla kampaň KONY 2012, aby ľudia pripomenuli politikom, že misia ešte nie je skončená, Kony stále pokračuje vo svojich zločinoch a pokiaľ ho nechytia a nepostavia pred súd, bude tak robiť i naďalej. Toto je rok, kedy musí byť tento zločinec chytený a potrestaný. Prosím, pozrite si toto video, navštívte stránku a šírte ďalej.

 

FB:  KONY 2012 from INVISIBLE CHILDREN on Vimeo.

 

Diskusná téma: KONY 2012

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok